علاوه بر تمامی خواص ذکر شده از تخمه ی آفتابگردان بهتر است که با مضرات تخمه ی آفتابگردان نیز آشنا شوید که بدین شرح می باشند: زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان باعث چاقی می شود و همچنین نمک ید دار به کار رفته در آن نیز سبب فشار خون خواهد شد همچنین مصرف زياد آن باعث افزايش تريگليسريد می شود و باعث رقت قلب می شود یعنی اینکه شخص با مسائل پیش رویش عاطفی برخورد می کند.
اگر می خواهید تخمه ی آفتابگردان را مصرف نمائید بهترین زمان برای آن صبحها می باشد و اگر آخر شب از آن استفاده کنید به دلیل این که بعدش تحرک ندارید کالری آن در بدنتان باقی می ماند همچنین در هنگامی که خیلی خسته اید نباید از مغزها استفاده کنید.
زیرا معده تان خسته می شود، مغز خواص تخمه آفتابگردان آماده نیز امکان بالابردن کالری را زیاد می کنند پس بهتر است از آنها استفاده نشود.
ابتدا محیط مناسب برای کاشت را انتخاب کنید بدین گونه که محیط شما آفتاب گیر باشد و آفتاب مستقیم داشته باشد و همچنین خاکی را انتخاب کنید که اسیدی یا غلیایی باشد و خاک شما از زهکشی مناسبی نیز برخوردار باشد سپس گودال نسبتاً عمیقی را ایجاد کنید و بذرها را در ردیفهای حدودا ۷۶ سانتی متر دور از هم قرار دهید سپس روی بذر را با یک لایه نسبتا نازک از خاک بپوشانید و سپس بر روی آن کود بریزید و بعد از کاشت خاک را مرطوب کنید سپس به طور منظم و هر چند روز یک بار به آن آب بدهید.
تخمه آفتابگردان و دیابت
تخمه آفتابگردان به دلیل اینکه دارای ویتامین E، سدیم، پروتئین، فیبر و… می باشد، بیماران دیابتی می توانند از این دانه استفاده کنند.
محققان تحقیقاتی در این خصوص و دیابت بر روی 60 نفر که شامل زن 23 ساله و مرد 33 ساله می شود، آزمایش هایی انجام داده اند. این آزمایش ها به این صورت بوده است که در طی 6 ماه، هر روز به افراد دیابتی تخمه آفتابگردان داده اند. بعد از از تمام شدن این آزمایش ها و بررسی کامل آن به نتیجه های مثبتی دست پیدا کرده اند.
نتیجه این آزمایش اینگونه بوده که کلسترول بد خون کاهش یافته و کلسترل خوب خون افزایش پیدا کرده است. لازم به ذکر است که قند خون ناشتا آنها نیز بسیار پایین آمده بود.
افرادی که دیابت دارند یا اطرافیان آنها این سوال حتما برایشان پیش آمده که تخمه آفتابگردان کبد چرب برای دیابت ضرر دارد؟
باید اینگونه بیان کرد که این تخمه به دلیل اینکه دارای قند پایین و شاخص گلیسمی است، برای بیماران دیابتی ضرری ندارد. مصرف تخمه آفتابگردان بو داده نیز برای این افراد، به دلیل وجود سدیم ضرری ندارد و یا می توان گفت که مقدار درست آن مفید هم می باشد.
آنچه باید بدانید آن است که تخمه آفتابگردان برای درمان اسهال خونی مفید می باشد. نحوه استفاده آن برای دمان اسهال به این صورت می باشد که 30 گرم تخم آفتابگردان را در آب بریزید و بر روی حرارت به مدت یک ساعت قرار دهید. سپس آن را از حرارت برداشته و با قند یا نبات شیرین کرده و میل نمایید.
این تخمه به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارد، مصرف آن به سیستم گوارش و دفع راحت تر کمک زیادی می کند. برای کسانی که دچار یبوست شده اند، پیشنهاد می شود تخمه آفتابگردان را به مقدار یک قاشق میکس کرده و در آب حل نمایند. در نهایت از صافی رد کرده و به مدت دو هفته از آن را میل نمایند.
تخمه آفتابگردان برای قند ضرر دارد
شاید شما نیز مشاهده کرده باشید که یکی از اطرافیان شما که از بیماری دیابت رنج می برد در حال خوردن تخمه آفتابگردان است که از او بپرسند آیا تخمه آفتابگردان و پسته اکبری برای بیماری قند شما ضرر ندارد؟
از جمله ترکیباتی که در ضرر تخمه آفتابگردان بهبود بیماری قند موثر است، ماده ی کلروژنیک اسید است که جزء مواد اسیدی مفید، برای بیماری قند می باشد.
طبق آزمایشات انجام شده، مشاهده شده است که این ماده توانسته از جذب کربوهیدرات در اندام های مختلف بدن مانند کبد و ماهیچه های اسکلتی جلوگیری کند که با این عمل مانع ترشح انسولین می شود و به دفع مواد گلوکزی کمک خواهد کرد.
کی از بیماری های آلرژیک که وجود دارد، حساسیت به تخمه های گل آفتابگردان و بادام زمینی می باشد.
این بیماری بسیار شایع نیست و افراد کمی در دنیا هستند که به گل آفتابگردان حساسیت دارند و در اکثر افراد این بیماری به صورت ارثی وجود دارد و از والدین خود به ارث برده اند و علائم آن شامل احساس خارش در دهان، اگزما و مشکلات معده می باشد.
شما می توانید برای تهیه تخمه آفتابگردان با کیفیت و با قیمتی به صرفه که از بسته بندی های جذابی برخوردار هستند، فرم موجود در سایت را پر کنید.